Soorten beugels

Er zijn diverse soorten beugels mogelijk. Graag informeren we u over de meest voorkomende.

Vaste Beugel
Een vaste beugel bestaat uit slotjes (brackets), die op de tanden worden geplakt. Een bracket is als het ware een kleine handvat op de tand, voor elke tand is er een eigen maat. Er wordt door de brackets een roestvrij veerkrachtige draad geregen. Met zo’n vaste beugel kan iedere tand en kies afzonderlijk worden verplaatst.

Buitenboord beugel
Ook wel een Head gear genoemd. Op de grote kiezen in de bovenkaak worden ringetjes vastgezet. De ringetjes bevatten buisjes aan de wangzijde. De buitenboord beugel bestaat uit twee bogen: een kleine binnenboog en een grote buitenboog, die in het midden aan elkaar zijn gemaakt. De binnenboog schuift hij in de buisjes. Aan de buitenboog, die aan de buitenkant langs de wangen loopt, wordt een (stoffen) band met een elastiek of veer gehaakt (modules).

Belangrijk:
Deze buitenboord beugel wordt alleen na school en ’s nachts gedragen!

Uitneembare beugel (Aktivator)
De Aktivator is een plaat van kunsthars, waarbij een boven- en onder beugel aan elkaar vast zitten. De plaat zit tegen het verhemelte en aan de plaat lopen metalen draden, waarmee de beugel aan de tanden geklemd wordt. De beugel kan zelf in en uit worden gedaan.

Locaties

Behandelcentrum 's-Hertogenbosch
Eekbrouwersweg 4
5233 VG 's-Hertogenbosch

Maandag: 8.15 - 17.00 uur
Dinsdag: 8.15 - 21.15 uur
Woensdag: 8.15 - 17.00 uur
Donderdag: 8.15 - 21.15 uur
Vrijdag: 8.15 - 17.00 uur

Nieuws en mededelingen

Mondzorg en verzekeren. Nog even alle tips op een rijtje!
29-12-2019
Bron: Knmt    Lees meer

Kosten orthodontie. Check voor 1 januari wat je aanvullende zorgverzekering vergoedt!
06-12-2019
Help, mijn kind heeft later een beugel nodig Experts van IndependerJe gaat met je kind voor de halfjaarlijkse controle naar de tandarts en hoort:  ...  Lees meer
Nieuwsarchief