Tand eruit? Tand erin!

Soms gaat het er hard aan toe tijdens het sporten of buitenspelen. Het kan zo maar gebeuren dat een kind een tand verliest. Wat nu? Helaas weten veel trainers, ouders/verzorgers en kinderen niet wat ze op dat moment moeten doen.

Publiekscampagne

De beroepsvereniging van tandartsen (KNMT) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Endodontologie (NVvE) starten daarom een campagne ‘Tand eruit? Tand erin!’. 

Blijf rustig en volg de 3 stappen

Vanaf september hangen er in de tandartspraktijken die bij de KNMT zijn aangesloten campagneposters, waarop duidelijk wordt uitgelegd welke 3 stappen moeten worden ondernomen als een tand eruit is:

  1. Pak de tand aan de bovenkant vast. Raak nooit de wortel aan! Spoel als dat kan de tand met wortel en al 10 seconden af onder koud stromend water.
  2. Dep de tand niet droog en plaats hem onmiddellijk terug. Lukt dat niet, bewaar hem dan in melk of in de mond, bijvoorbeeld tussen de kiezen en de wang.
  3. Ga direct naar de tandarts.

Hieronder kan de poster gedownload worden, zodat die ook op scholen en sportclubs kan worden opgehangen.

 

 Download hier de poster

 

Bron: KNMT

073 641 65 65
'
'

Behandelcentrum 's-Hertogenbosch
Eekbrouwersweg 4
5233 VG 's-Hertogenbosch

Maandag: 8.15 - 17.00 uur
Dinsdag: 8.15 - 21.15 uur
Woensdag: 8.15 - 17.00 uur
Donderdag: 8.15 - 21.15 uur
Vrijdag: 8.15 - 17.00 uur

“Ik heb geen aanmerkingen. Ben uitermate tevreden altijd.”
H.
Specialisaties
Nieuws en mededelingen
Gedragsregels Centrum voor Tandzorg door het coronavirus
22-04-2020
Gedragsregels Centrum voor Tandzorg door het coronavirus Vanaf 22 april is Centrum voor Tandzorg weer geopend voor reguliere behandelingen. Vanwege...  Lees meer

Patiënt bedankje
20-03-2020
Ontvangen van een patiënt met pijnklachten die erg blij was dat wij snel konden helpen. Bedankt!  Lees meerNieuwsarchief