Behandelingen

Complexe kindertandheelkunde
Voor sommige kinderen is behandeling door de huistandarts niet mogelijk. Dit kan komen door een ontwikkelingsstoornis, gedragsprobleem, een nare ervaring of simpelweg de jonge leeftijd. Aan het CBT is een ervaren kindertandarts verbonden ter behandeling van kinderen met een extreme angst voor de tandarts. Op speelse wijze leert hij kinderen in hun eigen tempo wat een tandartsbehandeling inhoudt en hoe zij het vertrouwen in een behandeling bij de tandarts (terug) krijgen.  Samen met de ouder of verzorger maakt de tandarts een behandelplan op maat dat past bij de behoefte van het kind. Ook kinderen met een (chronische) medische aandoening of een beperking kunnen voor complexe behandelingen terecht binnen het centrum.

Extreme angst voor de tandarts
Soms zijn mensen dusdanig bang voor de tandarts dat het verwaarlozing van het gebit tot gevolg heeft. De specialisten van CBT Centrum voor Tandzorg helpen patiënten van hun angst af, zodat behandeling bij de ‘eigen tandarts’ weer mogelijk is. Samen met de patiënt wordt er een individueel behandeltraject samengesteld met angstbegeleiding als uitgangspunt. Een belangrijk onderdeel van dit traject is EMDR therapie door een psycholoog in samenwerking met de tandarts. Indien noodzakelijk wordt een behandeling met lachgas uitgevoerd en in het uiterste geval onder narcose.

Gehandicapten
Mensen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking zijn vaak kwetsbaar. CBT Centrum voor Tandzorg maakt tandzorg voor mensen met een beperking toegankelijk. De gedifferentieerd tandartsen gehandicaptenzorg aangesloten bij het centrum hebben ruim ervaring met de (on)mogelijkheden bij behandeling en benadering van mensen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking. Samen met familie of begeleiders wordt een mondzorgplan opgesteld met haalbaar doelstellingen, die zorgvuldig aansluiten bij de behoeften van de patiënt. Aanvullende behandelmogelijkheden met lachgas of onder narcose kunnen een onderdeel zijn van dit mondzorgplan.

Ouderenzorg
Ouderen hebben soms aangepaste mondzorg nodig. Met name mensen op hogere leeftijd met een complex ziektebeeld als gevolg van lichamelijke, geestelijke, sociale problemen of een combinatie hiervan. De tandarts-geriatrie van CBT Centrum 
voor Tandzorg voert dezelfde (preventieve) maatregelen en behandelingen uit als een reguliere tandarts, maar heeft daarnaast extra specialisme passend bij de specifieke kenmerken van deze doelgroep. CBT Centrum voor Tandzorg behandelt ouderen met een WLZ indicatie binnen vaste woonzorginstellingen in de regio.

Locaties

Rosmalen
Groote Wielenlaan 109 • 5247 JB Rosmalen
073 303 26 26

Nijmegen
Winkelsteegseweg 99 • 6534 AP Nijmegen
088 779 47 53

Arnhem (Klimmendaal)
Heijenoordseweg 5 • 6813 GG Arnhem
026 303 44 55

Arnhem ('s Kooningsjaght)
Hartenkoning 3 • 6816 TK Arnhem
088 377 95 01

Nieuw-Wehl (Elver)
Nieuw-Wehlseweg 20A • 7031 HW Nieuw-Wehl
0314 75 58 00

Openingstijden locaties

“Zeer tevreden. Onze dochter was erg angstig voor de tandarts dankzij jullie aanpak vindt ze het helemaal niet erg meer om naar de tandarts te gaan.”
Nieuws en mededelingen

Gedragsregels Centrum voor Tandzorg door het coronavirus
22-04-2020
Gedragsregels Centrum voor Tandzorg door het coronavirus Vanaf 22 april is Centrum voor Tandzorg weer geopend voor reguliere behandelingen. Vanwege...  Lees meer

Patiënt bedankje
20-03-2020
Ontvangen van een patiënt met pijnklachten die erg blij was dat wij snel konden helpen. Bedankt!  Lees meer
Nieuwsarchief