Skip to content
Menu

Algemeen of Orthodontie

Bijzondere tandheelkunde

Contact en bereikbaarheid

Nieuwe patient?

Menu
Menu

Goede tandzorg
voor iedereen.

Implantaten

Implantaat? Wat is dat?

Uw eigen tanden en kiezen hebben wortels, die in uw kaakbot vastzitten. Implantaten zijn kunstwortels en worden in de kaak geplaatst ter vervanging van natuurlijke wortels. De implantaten zelf zijn hierdoor dus niet zichtbaar en functioneren op dezelfde manier als eigen, natuurlijke wortels. Implantaten voel je niet. Je voelt niet het verschil tussen een natuurlijke wortel met kroon of een implantaat met kroon. Heel natuurlijk dus!

Met implantaten behoudt je gebit de kracht en sterkte die het altijd gehad heeft. Als u tanden of kiezen mist, of als uw wortel beschadigd is, zal uw kaakbot op die plaatsen gaan slinken. Het kaakbot heeft namelijk kauwkrachten nodig om in stand te blijven.

Geen kauwkrachten, heeft als gevolg dat het kaakbot op die plek in de loop van de jaren minder wordt. Minder hoog kaakbot heeft weer tot gevolg dat de vorm van uw kaaklijn en dus uiterlijk kan veranderen! Uw gezicht gaat er ouder uitzien. Een implantaat neemt de natuurlijke functie van de wortel over en wordt een eigen onderdeel van de kaak. Dit gaat het slinken van het kaakbot tegen en uw kaaklijn blijft behouden!

Om weer tot een natuurlijke situatie te komen, wordt op het implantaat een kroon, brug of kunstgebit (bij meerdere implantaten) geplaatst die de ontbrekende tand of kies vervangt.

Waarom zijn implantaten en goede optie?

Waarom zijn implantaten en goede optie?

 • Implantaten hechten zich aan het kaakbot en werken op dezelfde manier als een natuurlijke wortel.
 • Door implantaten heeft het kaakbot weer een functie. Door terugkerende kauwkrachten blijft het kaakbot behouden. Hierdoor stopt het slinken van het kaakbot en blijft de vorm van de kaaklijn behouden.
 • Een implantaat voorkomt het beslijpen van omliggende tanden, zoals nodig is bij een conventionele brug. Naastgelegen tanden of kiezen hoeven niet beslepen te worden, als gekozen wordt voor een kroon op een implantaat.
 • Implantaten zijn een bewezen, veilige en moderne methode. De techniek wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd toegepast. Implantologie is wereldwijd onderzocht en getest en heeft zich bewezen als een efficiënte en duurzame oplossing.
 • Implantaten worden van titanium gemaakt. Dit is een lichaamsvriendelijke materiaal, wat betekent dat dit materiaal door het lichaam wordt geaccepteerd en waaraan het kaakbot zich goed kan hechten.
Hoe werkt de behandeling met implantaten?

Hoe werkt de behandeling met implantaten?

De complete implantaatbehandeling bestaat uit 7 stappen die we hieronder toelichten.

 1. Consultatie – Intake afspraak
  De tandarts-implantoloog zal bij u licht en röntgenfoto’s nemen om uw situatie beter te kunnen bepalen. Ze voert een mondonderzoek uit en u kunt klachten en problemen bespreekbaar maken.
 2. Gebitsreiniging voor plaatsen
  Om ervoor te zorgen dat we een implantaat in een schone en gezonde mond kunnen plaatsen, raden we de patiënt altijd aan om vóór de dag van plaatsing een gebitsreiniging van de hele mond te laten uitvoeren door de mondhygieniste.
 1. Plaatsen van implantaten
  Het plaatsen van implantaten is een vrij eenvoudig proces dat plaatsvindt onder plaatselijke verdoving.
 1. Genezingsperiode: het genezen kan beginnen
  Om het implantaat goed vast te laten groeien in het kaakbot, is een genezingsperiode nodig. Deze rustperiode varieert van 6 weken tot 6 maanden.
 1. Vervaardigen van uw nieuwe tanden
  Het vervaardigen van uw nieuwe tanden, zoals een kroon, brug of prothese is een fase die uit een aantal stappen is opgebouwd. Uw nieuwe tanden worden gemaakt in een tandtechnisch laboratorium.
 1. Plaatsen van uw nieuwe tanden
  Zodra de implantaten goed zijn vastgegroeid in uw kaakbot en uw nieuwe tanden/kiezen klaar zijn, kunnen deze geplaatst worden. De tijdelijke genezingskap wordt verwijderd en uw nieuwe tanden worden bevestigd op het implantaat.
 1. Nazorg
  De behandeling is zo goed als voltooid en sluit af met een heel belangrijk onderdeel van de hele behandeling. De nazorg. Een implantaat heeft een goede mondhygiëne nodig om duurzaam te kunnen zijn.

Een goede mondhygiëne is vereist om lang en probleemloos met uw gebit te kunnen doen! Ook bij implantaten!

 Wilt u een en ander bespreken met de tandarts-implantoloog? Maak dan een intake afspraak!

Openingstijden Orthodontie

‘s-Hertogenbosch

Maandag:8.15 – 21.15 uur
Dinsdag:8.15 – 21.15 uur
Woensdag:8.15 – 17.15 uur
Donderdag:8.15 – 21.15 uur
Vrijdag:8.15 – 17.15 uur

Contact

reCAPTCHA is required.

Copyright © 2022 Centrumtandzorg Gerealiseerd door KLIKZUIVER