Soorten beugels

Er zijn diverse soorten beugels mogelijk. Graag informeren we u over de meest voorkomende.

Vaste Beugel
Een vaste beugel bestaat uit slotjes (brackets), die op de tanden worden geplakt. Een bracket is als het ware een kleine handvat op de tand, voor elke tand is er een eigen maat. Er wordt door de brackets een roestvrij veerkrachtige draad geregen. Met zo’n vaste beugel kan iedere tand en kies afzonderlijk worden verplaatst.

Buitenboord beugel
Ook wel een Head gear genoemd. Op de grote kiezen in de bovenkaak worden ringetjes vastgezet. De ringetjes bevatten buisjes aan de wangzijde. De buitenboord beugel bestaat uit twee bogen: een kleine binnenboog en een grote buitenboog, die in het midden aan elkaar zijn gemaakt. De binnenboog schuift hij in de buisjes. Aan de buitenboog, die aan de buitenkant langs de wangen loopt, wordt een (stoffen) band met een elastiek of veer gehaakt (modules).

Belangrijk:
Deze buitenboord beugel wordt alleen na school en ’s nachts gedragen!

Uitneembare beugel (Aktivator)
De Aktivator is een plaat van kunsthars, waarbij een boven- en onder beugel aan elkaar vast zitten. De plaat zit tegen het verhemelte en aan de plaat lopen metalen draden, waarmee de beugel aan de tanden geklemd wordt. De beugel kan zelf in en uit worden gedaan.

Locaties

Behandelcentrum 's-Hertogenbosch
Eekbrouwersweg 4
5233 VG 's-Hertogenbosch

Maandag: 8.15 - 17.00 uur
Dinsdag: 8.15 - 21.15 uur
Woensdag: 8.15 - 17.00 uur
Donderdag: 8.15 - 21.15 uur
Vrijdag: 8.15 - 17.00 uur

Nieuws en mededelingen

Gedragsregels Centrum voor Tandzorg door het coronavirus
22-04-2020
Gedragsregels Centrum voor Tandzorg door het coronavirus Vanaf 22 april is Centrum voor Tandzorg weer geopend voor reguliere behandelingen. Vanwege...  Lees meer

Patiënt bedankje
20-03-2020
Ontvangen van een patiënt met pijnklachten die erg blij was dat wij snel konden helpen. Bedankt!  Lees meer
Nieuwsarchief