Skip to content
Menu

Algemeen of Orthodontie

Bijzondere tandheelkunde

Contact en bereikbaarheid

Nieuwe patient?

Menu
Menu

Goede tandzorg
voor iedereen.

Periodieke controle

PIJNKLACHTEN

SCHOOLTANDARTS

Ouderen- en gehandicaptenzorg

Bijzonderetandheelkunde

Periodieke controle tandarts
Regelmatig naar de tandarts gaan is een goede gewoonte. Een gezond gebit is belangrijk en tandartsbezoek hoort daarbij. Door regelmatig naar Centrumtandzorg te gaan, kun je gaatjes en ontstekingen voorkomen.

Elke zes maanden

De periodieke controle is niet verplicht. Maar kom je pas als je pijn hebt, dan is dat vooral voor jezelf een vervelend verhaal. De oorzaak van de pijn zal behandeld moeten worden. Het kostenplaatje daarvan kan hoger uitvallen dan wanneer je een periodieke controle had gehad. Het is dus slim om in ieder geval elk halfjaar een afspraak te maken voor die controle en zo te zorgen dat je gebit gezond blijft.

Wat doet de tandarts tijdens de periodieke controle?

Tijdens de periodieke controle wordt gekeken of je geen gaatjes hebt, of er tandsteen verwijderd moet worden en hoe het tandvlees eruitziet: dus of er geen ontstekingen zijn. Is alles in orde, worden je tanden extra gereinigd en gepolijst en kun je met een lach naar huis. Is er wat tandsteen, dan haalt de tandarts of de preventie assistente dat meteen weg. Is er meer tandsteen of is er wat anders aan de hand, dan wordt er in overleg met jou en de teamleden een nieuwe afspraak gemaakt.

Een team voor jouw tandzorg

Wij zorgen in teamverband voor jouw tanden: de tandarts, mondhygiënist, preventie assistent en tandartsassistente. Elke 6 maanden bekijken we hoe gezond je gebit is. We zorgen dat je je tijdens je bezoek op je gemak voelt en nemen de tijd die nodig is. We overleggen en bespreken wat we zien om samen tot een goed behandel- en zorg(preventie)plan te komen dat helemaal bij je past.

Goede tandzorg voor iedereen

Een gezond gebit is van belang voor iedereen. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat we alle disciplines in huis hebben, zodat we er ook daadwerkelijk voor iedereen zijn.

Centrumtandzorg is specialist in tandzorg voor jeugd en volwassenen, orthodontie, complexe kindertandheelkunde, ouderenzorg, gehandicaptenzorg. Daarnaast hebben we speciale en geruststellende behandelingen voor mensen met angst. Wij zorgen ervoor dat de angst voor de tandarts verdwijnt. Ook de periodieke controle is dus gewoon mogelijk voor iedereen.

Vragen of een afspraak maken voor periodieke controle?

Heb jij vragen hierover of wil je een afspraak maken voor controle?
Of heb je als mantelzorger vragen over de mondzorg en periodieke controles van de persoon die jij verzorgt? Bel 073 641 65 65.

Locaties

Contact

reCAPTCHA is required.

Copyright © 2022 Centrumtandzorg Gerealiseerd door KLIKZUIVER