Eekbrouwersweg 4 ‘s-Hertogenbosch

Eekbrouwersweg 4 ‘s-Hertogenbosch

Menu

Algemeen of Orthodontie

Bijzondere tandheelkunde

Contact en bereikbaarheid

Nieuwe patient?

Menu
Menu

Goede tandzorg
voor iedereen.

Orthodontie

Orthodontie

Orthodontie

De orthodontist is een gespecialiseerde tandarts. In het kort gezegd zorgt orthodontie ervoor dat de tanden mooi recht komen te staan. Met orthodontie wordt de stand van het gebit geoptimaliseerd. Verschillende soorten beugels helpen daarbij.

Als tanden scheef staan

Als tanden scheef staan, dan kan dat ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld bij het poetsen niet overal goed bij kunt. Hierdoor is de kans op gaatjes groter. Maar het kan ook lastig zijn bij het kauwen. Of ervoor zorgen dat je sommige woorden moeilijker uit kunt spreken. Het scheef staan van tanden kan dus vervelend zijn. En wanneer dat zo is, kan de orthodontist helpen.

Orthodontie voor je kind

Orthodontie voor je kind

Vanaf dat je kind ongeveer 6 jaar oud is, zullen de melktanden plaats gaan maken voor de ‘grote mensen tanden’. Omdat je kind nog volop groeit, en de kaken ook, zullen de tanden en kiezen niet meteen op hun uiteindelijke positie staan. Gedurende die tijd volgen we heel goed hoe de groei van de tanden, kiezen en kaken verloopt. We kunnen dus al snel zien of de tanden en kiezen uiteindelijk mooi recht zullen groeien. Als de tandarts ziet dat dit niet het geval is, en dat er daardoor problemen kunnen ontstaan, zal die in overleg met jou als ouder, een afspraak maken bij de orthodontist.

Orthodontie bij Centrumtandzorg

Bij Centrumtandzorg starten we in overleg met jou (en je kind) een persoonlijk orthodontie behandeltraject. Dat houdt in dat we kijken naar wat nodig is én naar wat de wensen zijn. Op basis daarvan kijken we welke beugel het beste bij je kind past en hoe vaak we elkaar in die beugelperiode gaan zien. Wanneer er tussentijds iets is, kun je ook gewoon contact opnemen.

Beugels voor iedereen

Beugels voor iedereen

Goede tandzorg voor iedereen, dat betekent ook dat er beugels zijn voor iedereen. Er zijn verschillende soorten beugels voor verschillende gebitsproblemen. Zo is er de vaste beugel, ook wel de slotjesbeugel of plaatjesbeugel genoemd. Dan zijn er nog de buitenboordbeugel en de uitneembare beugel. Dit zijn de meest voorkomende. Welke beugel bij je kind past, is afhankelijk verschillende factoren. Dit wordt allemaal samen met de orthodontist besproken.

Ook als je wat ouder bent

Veel mensen denken dat orthodontie alleen voor kinderen is. Het is natuurlijk slim om er al op tijd bij te zijn, zodat de groei van het gebit goed bijgestuurd kan sturen. Maar een beugel kan ook als je ouder bent je tanden helpen rechter te zetten. Ook hiervoor kun je bij onze orthodontist terecht.

Openingstijden Orthodontie

‘s-Hertogenbosch

Maandag: 8.15 – 21.15 uur
Dinsdag: 8.15 – 21.15 uur
Woensdag: 8.15 – 17.15 uur
Donderdag: 8.15 – 21.15 uur
Vrijdag: 8.15 – 17.15 uur

Contact

reCAPTCHA is required.
Copyright © 2020 Centrum Tandzorg