Behandelingen

Er zijn diverse soorten beugels mogelijk. Graag informeren we u over de meest voorkomende.

Vaste Beugel
Een vaste beugel bestaat uit slotjes (brackets), die op de tanden worden geplakt. Een bracket is als het ware een kleine handvat op de tand, voor elke tand is er een eigen maat. Er wordt door de brackets een roestvrij veerkrachtige draad geregen. Met zo’n vaste beugel kan iedere tand en kies afzonderlijk worden verplaatst.

Buitenboord beugel
Ook wel een Head gear genoemd. Op de grote kiezen in de bovenkaak worden ringetjes vastgezet. De ringetjes bevatten buisjes aan de wangzijde. De buitenboord beugel bestaat uit twee bogen: een kleine binnenboog en een grote buitenboog, die in het midden aan elkaar zijn gemaakt. De binnenboog schuift hij in de buisjes. Aan de buitenboog, die aan de buitenkant langs de wangen loopt, wordt een (stoffen) band met een elastiek of veer gehaakt (modules).

Belangrijk:
Deze buitenboord beugel wordt alleen na school en ’s nachts gedragen!

Uitneembare beugel (Aktivator)
De Aktivator is een plaat van kunsthars, waarbij een boven- en onder beugel aan elkaar vast zitten. De plaat zit tegen het verhemelte en aan de plaat lopen metalen draden, waarmee de beugel aan de tanden geklemd wordt. De beugel kan zelf in en uit worden gedaan.

   073 641 65 65
  info@centrumtandzorg.nl

Behandelcentrum 's-Hertogenbosch
Eekbrouwersweg 4
5233 VG 's-Hertogenbosch

Maandag: 8.15 - 17.00 uur
Dinsdag: 8.15 - 21.15 uur
Woensdag: 8.15 - 17.00 uur
Donderdag: 8.15 - 21.15 uur
Vrijdag: 8.15 - 17.00 uur

Nieuws en mededelingen

Snoep & Frisdrank de schoolkantine uit!
12-09-2018
Centrum voor Tandzorg steunt de petitie Snoep & Frisdrank de schoolkantine uit! Snoep & frisdrank zijn slecht voor de mondgezondheid en bre...  Lees meer

Waardering cliënt
04-09-2018
Centrum Bijzondere Tandheelkunde heeft een mooi geschenk gekregen van cliënt op de Binckhorst. Nogmaals bedankt.  Lees meer
Nieuwsarchief