Goede tandzorg voor iedereen

Met een gerust gevoel 
naar de tandarts

Een slechte mondgezondheid is ook niet goed voor de algehele gezondheid, daarom werken wij met tandartsen speciaal voor angstpatiënten.

Wanneer angst de 
algehele gezondheid beïnvloedt

Er zijn veel mensen met angst voor de tandarts. Dat kan een enorme belemmering zijn om regelmatig voor controle bij de praktijk langs te gaan. Misschien heb je er zelfs zo veel last van dat het je hindert om goed voor je mond te zorgen. Een slechte mondgezondheid is ook niet goed voor de algehele gezondheid, daarom werken wij met tandartsen speciaal voor angstpatiënten. Dat is goede mondzorg toegankelijk maken voor iedereen. 

Soms is het fijn om gewoon iets rustiger 
door de tandartsafspraak heen te gaan

Onze tandartsen staan bekend om hun luisterende oor, hun eeuwige geduld en specialistische zorg. Dat maakt een afspraak bij onze praktijk voor bijzondere tandzorg veilig en vertrouwd. Ook als je angst voor de tandarts hebt.

Ons doel is niet om jou door die ene afspraak heen te krijgen. Ons doel is om jouw angst te verminderen, zodat jij in de toekomst met een brede lach van én naar de tandarts gaat. Daarom werken wij met een vast team van psychologen. Zij ondersteunen waar nodig in het behandeltraject door middel van psychologische sessies, waarin aandacht is voor jouw angst. Waar die ook vandaan komt: een trauma uit het verleden, doorgegeven via ouders met een fobie; samen doen we er alles aan om jou weer stralend in de stoel te laten zitten.

CBT behandelkamer Haaren

We nemen de tijd voor je. We kijken naar jou als persoon, en samen bedenken we een behandeltraject dat voor jou passend is.

Zo werkt het traject voor angstpatiënten binnen CBT?

Eerst komt jouw verwijzing bij ons binnen. Deze bespreken wij met ons tandartsenteam en zodra we besluiten tot behandeling, laten we het jouw verwijzer weten.

Onze gespecialiseerde tandarts kijkt samen met jou waar de aard van de angst ligt, door middel van een aantal vragenlijsten. Op basis daarvan kunnen wij bepalen wat voor zorg we gaan bieden. Eventueel haken we psychologen aan om te ondersteunen in het traject. Dit bespreken we uiteraard met jou.

Tijdens de intake leer je jouw behandelaars kennen. Dat zijn dus de tandarts, de assistent en eventueel de psycholoog die betrokken is in jouw traject. We maken kennis met elkaar, zodat je ons vast leert kennen en wij jou ook. Je kunt hier ook aangeven wat je fijn vindt en wat niet. Dan houden we daar rekening mee. Samen stellen we een plan op. Je zult zien dat we allemaal hetzelfde doel hebben: jou helpen om je prettig te laten voelen bij de tandarts!

Nadat je goed op de hoogte bent van jouw persoonlijke plan, de stappen daarin en wie daarbij gaan helpen, is het tijd om het traject te starten.

CBT

Jouw plan, jouw wensen en behoeften

We begrijpen dat je graag wilt weten waar je precies aan toe bent. Daarom hebben we hieronder overzichtelijk gemaakt hoe een behandeltraject voor angstpatiënten er over het algemeen uitziet. Uiteraard is er volledige aandacht voor jou. Het plan passen we daarom altijd aan op jouw wensen en behoeften.

Overdracht aan je reguliere tandarts

Na het traject dragen wij jou weer over aan je reguliere tandarts. We nemen de behandeling namelijk maar tijdelijk over. Uiteraard bepalen we samen wanneer ons doel bereikt is en wanneer jij je weer goed genoeg voelt om weer naar de reguliere praktijk terug te keren.