CTZ Dentalcar voor scholen

De tandarts
op het schoolplein

Goede tandzorg voor iedereen betekent dat je de zorg zo laagdrempelig mogelijk moet aanbieden.

Goede tandzorg 
direct op uw schoolterrein

Tegenwoordig lijkt het iets van vroeger: de schooltandarts. De meeste mensen gaan met hun kinderen naar de reguliere praktijk, maar lang niet iedereen. Wist je dat in Nederland 1 op de 5 kinderen niet naar de tandarts gaat? En in gezinnen waar de ouders ook niet gaan is dat percentage zelfs 50%. Daarom hebben wij bij Centrumtandzorg de schooltandarts. Lang niet meer zoals het vroeger was: onze tandarts komt langs in een hypermoderne mobiele praktijk. De ‘Dental Car’ maakt het tandartsbezoek tot een leuke, gezonde beleving!

Dentalcar scholen 2 CTZ

Wist je dat 1 op de 5 kinderen in Nederland niet naar de tandarts gaat? In gezinnen waar ouders niet gaan, is dat percentage zelfs 50%!

Dentalcar scholen CTZ (2)

Samen voor een gezonde generatie

Maakt u deel uit van een schoolbestuur en merkt u op dat er binnen uw school veel kinderen zijn die niet regelmatig naar de tandarts gaan? Wij kunnen u van dienst zijn! Vooral op jonge leeftijd, tijdens de ontwikkeling van het gebit, is het van groot belang om de mondgezondheid goed te monitoren. Een gezonde mond staat namelijk in verband met de algehele gezondheid van het lichaam. Bent u geïnteresseerd in een samenwerking? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Dentalcar scholen CTZ

Een gezonde beleving in onze moderne Dental Car

Het gevreesde witte busje van vroeger bestaat al lang niet meer. Tegenwoordig komt de schooltandarts in één van onze moderne Dental Cars. Deze is uitgerust als een complete tandartspraktijk. Een licht interieur met een comfortabele stoel, en een bekend gezicht vanuit Centrumtandzorg. Dat maakt de schooltandarts een gezonde beleving voor elk kind.

Ook bij de schooltandarts staat onze persoonlijke aanpak voorop. De focus ligt bij ons altijd op preventie: het voorkomen van gaatjes en klachten. We controleren de ontwikkeling van het gebit, en geven alle kinderen begrijpbare tips om goed voor hun eigen tanden te zorgen. 

Extra voordelen

De schooltandarts brengt enkele voordelen met zich mee. Zo scheelt het veel tijd. Kinderen missen niet te veel van de lessen, omdat de bus voor de deur staat. Afspraken maken is verleden tijd, want de schooltandarts komt eens in het half jaar langs. Zo kunnen er geen controle afspraken gemist worden.

Dentalcar scholen CTZ (1)

De mobiele schooltandarts is uniek in Nederland. Enkel in een aantal grote steden zie je deze bussen nog rondrijden. Wij komen in de regio ’s-Hertogenbosch al bij ruim 30 basisscholen langs. Wanneer mogen we bij jou langskomen?

De schooltandarts van
Centrumtandzorg op uw schoolterrein?

Neem contact met ons op en we gaan vrijblijvend met u in gesprek.