CTZ Dentalcar voor scholen

De tandarts
op het schoolplein

Goede tandzorg voor iedereen betekent dat je de zorg zo laagdrempelig mogelijk moet aanbieden.

Goede tandzorg 
direct op je schoolplein

Tegenwoordig lijkt het iets van vroeger: de schooltandarts. De meeste mensen gaan met hun kinderen naar de reguliere praktijk, maar lang niet iedereen. Wist je dat in Nederland 1 op de 5 kinderen niet naar de tandarts gaat? En in gezinnen waar de ouders ook niet gaan is dat percentage zelfs 50%. Daarom hebben wij bij Centrumtandzorg de schooltandarts. Lang niet meer zoals het vroeger was: onze tandarts komt langs in een hypermoderne mobiele praktijk. De ‘Dental Car’ maakt het tandartsbezoek tot een leuke, gezonde beleving!

Dentalcar scholen 2 CTZ

Wist je dat 1 op de 5 kinderen in Nederland niet naar de tandarts gaat? In gezinnen waar ouders niet gaan, is dat percentage zelfs 50%!

Dentalcar scholen CTZ (2)

Samen voor een gezonde generatie

Werk jij in een schoolbestuur en merk je op dat er binnen jouw school veel kinderen niet naar de tandarts gaan? Een slechte mondgezondheid is ook slecht voor de algehele gezondheid van het kind. Zeker op jonge leeftijd, tijdens de ontwikkeling van het gebit, is het belangrijk dat de mond goed in de gaten gehouden wordt. Anders kan het nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid op latere leeftijd.

Dentalcar scholen CTZ

Een gezonde beleving in onze moderne Dental Car

Het gevreesde witte busje van vroeger bestaat al lang niet meer. Tegenwoordig komt de schooltandarts in één van onze moderne Dental Cars. Deze is uitgerust als een complete tandartspraktijk. Een licht interieur met een comfortabele stoel, en een bekend gezicht vanuit Centrumtandzorg. Dat maakt de schooltandarts een gezonde beleving voor elk kind.

Ook bij de schooltandarts staat onze persoonlijke aanpak voorop. De focus ligt bij ons altijd op preventie: het voorkomen van gaatjes en klachten. We controleren de ontwikkeling van het gebit, en geven alle kinderen begrijpbare tips om goed voor hun eigen tanden te zorgen. 

Extra voordelen

De schooltandarts brengt enkel voordelen met zich mee. Zo scheelt het veel tijd. Kinderen missen niet te veel van de lessen, omdat de bus voor de deur staat. Afspraken maken is verleden tijd, want de schooltandarts komt eens in het halve jaar langs. Het kind mist zo geen enkele controle. 

Dentalcar scholen CTZ (1)

De mobiele schooltandarts is uniek in Nederland. Enkel in een aantal grote steden zie je deze bussen nog rondrijden. Wij komen in de regio ’s-Hertogenbosch al bij ruim 50 basisscholen langs. Wanneer mogen we bij jou langskomen?

De schooltandarts van
Centrumtandzorg op je schoolplein?

Neem contact met ons op en we gaan vrijblijvend met je in gesprek.