Verzekeringen

Verzekeringen & vergoedingen

Basisverzekering: Kinderen t/m 17 jaar hebben recht op vergoeding vanuit het basispakket (m.u.v. orthodontie en kroon- en brugwerk en implantaat).

Aanvullende verzekering: heeft u een begroting meegekregen van de tandarts? Bespreek deze met uw zorgverzekering, zij kunnen u aangeven wat er wordt vergoed.

Wachttijd: verschillende zorgverzekeraars hanteren wachttijden voor de vergoeding van tandarts- en/of orthodontiekosten. U moet dan bijvoorbeeld eerst een jaar verzekerd zijn, voordat u in aanmerking komt voor de vergoeding van een kroon, brug of beugel.

Eigen bijdrage: de overheid heeft bepaald dat bepaalde tandheelkundige behandelingen niet volledig worden vergoed. In dit geval betaalt u zelf een vast bedrag of een percentage van de behandeling. Ook wanneer u ervoor kiest om te worden behandeld door een zorgverlener die niet bij uw verzekeraar is gecontracteerd, is het mogelijk dat u een eigen bijdrage moet betalen bovenop uw eigen risico.

Eigen risico: bij de basisverzekering heeft u een verplicht eigen risico. Tot dit bedrag moet u de zorgkosten die u maakt zelf betalen. Het eigen risico is van toepassing op iedereen van 18 jaar of ouder die gebruik maakt van tandheelkundige zorg uit het basispakket. De overheid heeft het verplicht eigen risico vastgesteld op € 385,- voor 2022 (let op dit bedrag kan wijzigen).

CBT Angst: naast de eigen bijdrage geldt hier ook een eigen risico. Voor meer informatie, vraag uw behandelaar.

Meest gestelde vragen

In uw aanvullende tandartsverzekering kunt u inzien wat uw vergoedingen zijn. Zie eigen bijdrage.

Veel zorgverzekeraars vergoeden een beperkt aantal minuten gebitsreiniging per kalenderjaar. Kijk daarom altijd goed uw polis hierop na.

Voor mensen met angst geldt een eigen bijdrage (zie eigen bijdrage). Verder wordt er een CBT uurtarief gedeclareerd; dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor geldt een eigen risico, dit bedrag wordt door uw zorgverzekeraar afgeschreven.

Voor een aanvullende orthodontie verzekering geldt een maximaal budget. Indien u dit heeft verbruikt, vindt er geen vergoeding meer plaats vanuit de aanvullende orthodontieverzekering. Daarom ontvangt u een factuur van ons.

 

Mocht je nog een vraag willen stellen, neem contact met ons op.