CTZ mondgezondheid

Implantologie 
voor iedereen

Bij Centrumtandzorg maken we alle tandzorg toegankelijk.

We leggen graag uit hoe implantologie precies werkt

Bij Centrumtandzorg maken we alle tandzorg toegankelijk. Daarom hebben we ook een tandarts-implantoloog in onze praktijk in ’s-Hertogenbosch. Bij ICOR, de afdeling Implantologie, Chirurgie en Orale Rehabilitatie van Centrumtandzorg, gebruiken we de meest recente technieken om ervoor te zorgen dat onze patiënten de beste zorg krijgen.

Uiteraard altijd met persoonlijke aandacht voor jou, zoals je gewend bent van onze praktijk. Implantologie is geen makkelijk woord, maar we leggen graag aan je uit hoe het precies werkt. 

Implantologie CTZ

Een sterk gebit met implantaten

Alle tanden en kiezen in de mond hebben wortels waarmee ze in het kaakbot vastzitten. Implantaten zijn kunstwortels die we in de kaak plaatsen als vervanging van de natuurlijke wortels. Dat doen we omdat de oude wortels bijvoorbeeld niet meer goed zijn. Omdat de implantaten in de kaak zitten, zijn ze niet zichtbaar. Ze functioneren op dezelfde manier als natuurlijke wortels en daarom voel je ze niet zitten. 

Met implantaten houd je het gebit sterk, waar de kaak zijn kracht is verloren. Wanneer iemand tanden of kiezen mist, of als de wortel beschadigd is, kan het kaakbot op die plek kleiner worden. Dat komt doordat de kaak kauwkracht nodig heeft om sterk te blijven. Kan je niet goed kauwen door beschadigingen van tanden, kiezen of wortels? Dan mist de kaak die beweging en krimpt deze dus.  

Uiteraard kijken we goed naar wat nodig is voor jouw mondgezondheid, dat is de persoonlijke aanpak van Centrumtandzorg! 

Implantologie CTZ

We kijken naar wat nodig
is voor jou

Het krimpen van de kaak kan betekenen dat je uiterlijk verandert. De vorm van je kaaklijn wordt anders, wat we vaak zien bij oudere mensen. Een implantaat neemt de natuurlijke functie van de wortels over en daarop kan ook een kroon, brug of kunstgebit worden geplaatst. Je kunt dan de kaak goed blijven gebruiken en voorkomen dat die krimpt. Uiteraard kijken we goed naar wat nodig is voor jouw mondgezondheid, dat is de persoonlijke aanpak van Centrumtandzorg! 

Team Implantologie

Implantoloog CTZ

Sonia de Lacerda Schickert

  • Tandarts orale chirurgie en implantologie
  • BIG 89920623902

Jacky

  • Implantologie assistent

Lisa

  • Implantologie assistent