Skip to content

Bel ons

voor vragen of afspraken
073 303 26 26

Vrijblijvend contact voor uw instelling

Patiënt verwijzen naar CBT?

Menu

Bel ons

voor vragen of afspraken
073 303 26 26

Vrijblijvend contact voor uw instelling

Patiënt verwijzen naar CBT?

Goede tandzorg
voor iedereen.

Unieke zorgconcepten

Wlz Gehandicapten

Wlz Ouderen

Regionale aanbieder

Centrum Bijzondere tandheelkunde (CBT)

Bijzondere tandheelkunde (CBT)

Bínnen het centrumtandzorg is er ook het Centrum Bijzondere tandheelkunde: het CBT centrumtandzorg. Dit is specialistische tandheelkundige zorg voor mensen die extra aandacht nodig hebben, en die binnen de reguliere tandartspraktijk niet of niet meer kan worden gegeven. Hiervoor is een verwijzing van uw eigen tandarts, huisarts of een medisch specialist nodig.

Het gaat hierbij om complexe kindertandheelkunde, extreme angst voor de tandarts, gehandicapten en ouderenzorg. De tandarts kan, wanneer behandeling binnen zijn of haar praktijk niet meer toereikend is, doorverwijzen naar het CBT centrumtandzorg. Op deze manier kan de benodigde behandeling en zorg voor de patiënt toch worden voortgezet.

Complexe kindertandheelkunde

Kinderen kunnen worden doorverwezen naar ons Centrum Bijzondere Tandheelkunde als ze extreem angstig zijn, gedragsproblemen hebben of een ontwikkelingsstoornis, waardoor de reguliere tandarts niet (meer) kan helpen. Voor deze kinderen wordt in tijd en rust een individueel behandelplan gemaakt, dat helemaal passend is bij de situatie. Meer weten? Sofie Schroë, de nieuwe kindertandarts bij Centrumtandzorg Den Bosch, stelt zich voor.

Extreme angst

Wanneer extreme angst een rol speelt, dan kan het bezoek aan de tandarts écht een probleem zijn. Speciale angstbegeleiding (eventueel in samenwerking met een psycholoog) zorgt ervoor dat de extreme angst verdwijnt. Het doel is dan ook patiënten over hun angst heen te helpen, zodat zij uiteindelijk weer terug bij de reguliere tandarts kunnen.

Gehandicapten

Het CBT centrumtandzorg heeft verschillende tandartsen die een speciale opleiding hebben gevolgd om deze groep patiënten op een individueel passende manier te kunnen behandelen. Mondzorg kan bij deze groep om extra aandacht vragen, om verschillende redenen. Angst, maar ook fysieke beperkingen kunnen reguliere mondzorg (tijdelijk) beperken. Wij dragen er zorg voor dat de gezondheid van het gebit de juiste aandacht gaat krijgen.

Ouderenzorg

We worden allemaal ouder (hopen we). Ouder worden kan echter betekenen dat er tandheelkundige en niet-tandheelkundige veranderingen kunnen ontstaan. Van de kaak die slinkt tot extreme slijtage, Parkinson, ALS en CVA. Er is nog veel meer te benoemen waar regulier tandartsbezoek niet (meer) kan volstaan. Onze specialisten staan klaar om de mondzorg voor deze groep over te nemen.

Narcose

Het kan voorkomen dat behandelingen van bovengenoemde cliënten ondanks onze bijzondere begeleiding niet mogelijk is. In dat geval beschikt CBT centrumtandzorg over de mogelijkheid om cliënten te behandelen met lachgas of onder narcose. De noodzaak hiertoe wordt bepaald door ons eigen CBT tandartsen in overleg met onze eigen anesthesiologen team.

Wij hebben CBT vestigingen in: ’s-Hertogenbosch, Arnhem, Nieuw-Wehl en Nijmegen.

Ben je mantelzorger of heb je op een andere manier de zorg voor iemand die binnen deze beschrijvingen valt?

Dan kan het CBT centrumtandzorg een uitkomst zijn als bezoek aan de reguliere tandarts niet meer gaat. Hiervoor is een verwijzing nog van de tandarts, huisarts of specialist. Overleg met hem of haar wat er speelt en waarom je graag een verwijzing zou willen. Wij nemen graag de zorg over: zolang het nodig is.

Alle locaties

Alle locaties

Contact

reCAPTCHA is required.

Copyright © 2022 Centrumtandzorg Gerealiseerd door KLIKZUIVER